Είστε εδώ

Συνήγορος του Καταναλωτή - Ανεξάρτητη Αρχή Ετήσια Έκθεση 2014

Σας αποστέλλουμε την Ετήσια Έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής “Συνήγορος του Καταναλωτή” για το 2014.

Η Ανεξάρτητη Αρχή συστήθηκε στη χώρα μας με τον ν. 3297/2004 ως όργανο για τη συμβιβαστική επίλυση των καταναλωτικών διαφορών, σε μία προσπάθεια υπεύθυνης και πρωτοποριακής, για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, παρέμβασης της Πολιτείας προς την κατεύθυνση της ταχείας και ανέξοδης εξωδικαστικής διευθέτησής τους.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή, λειτουργώντας στη βάση των αρχών της αντικειμενικότητας, της αμεροληψίας, της διαφάνειας, της καλής πίστης, της εκατέρωθεν ακρόασης και της αποτελεσματικότητας, κερδίζει καθημερινά την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των προμηθευτών, έχοντας παγιωθεί στη συνείδηση όλων ως ένας αξιόπιστος και αντικειμενικός θεσμός.

Στην Ετήσια Έκθεση καταγράφονται με εμπεριστατωμένο τρόπο η σύγχρονη φύση των συναλλακτικών σχέσεων και η δυναμική των προβληματικών ζητημάτων που συχνά αναπτύσσονται ανάμεσα σε καταναλωτές και προμηθευτές.

Ευελπιστούμε ότι με τη μελέτη της θα αναγνωρίσετε το έργο του Συνηγόρου του Καταναλωτή σε πανελλαδικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο και θα καταλήξετε σε ωφέλιμα συμπεράσματα σχετικά με την αποτελεσματική θωράκιση των δικαιωμάτων του πολίτη-καταναλωτή, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

 

Με εκτίμηση

Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Λευτέρης Γ. Ζαγορίτης