Είστε εδώ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΑΠΟΧΗΣ (19/01/2012)

         ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 19-1-2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος καταγγέλλει στον Ελληνικό Λαό την προσπάθεια που γίνεται, με αφορμή την ψήφιση στο Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών των διατάξεων για τις δικηγορικές εταιρείες, από συγκεκριμένα εγχώρια οικονομικά συμφέροντα, με κάλυψη τις δήθεν επιταγές της τρόικας, για την επιβολή «καρτέλ» στο χώρο της Δικαιοσύνης.
Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι ενώ οι Βουλευτές, όλων των κομμάτων, κατ’ ιδίαν τοποθετούνται σαφώς κατά των διατάξεων για τις δικηγορικές εταιρείες, επικρατεί η άποψη ότι τελικά οι εν λόγω διατάξεις θα υπερψηφισθούν στην Ολομέλεια της Βουλής.
Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα έστω την ύστατη στιγμή να αναλογισθούν τις ευθύνες τους απέναντι στον Ελληνικό Λαό για την τήρηση του Συντάγματος και την διατήρηση της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας.
Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών  Συλλόγων της χώρας διαμαρτυρόμενη για όλα τα παραπάνω, αποφάσισε να δοθεί τη Δευτέρα 23.1.2012 και ώρα 12 το μεσημέρι συνέντευξη τύπου του Πρόεδρου της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιάννη Αδαμόπουλου στα γραφεία του ΔΣΑ. Επίσης αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους την 23η και 24η Ιανουαρίου 2012 ημέρα της ονομαστικής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής.
Η ανωτέρω απόφαση για την αποχή θα ισχύσει εφόσον επικυρωθεί από τα Διοικητικά Συμβούλια κάθε Δικηγορικού Συλλόγου της Χώρας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ