Είστε εδώ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

         ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ             ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

 

Aθήνα, 7.2.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Πραγματοποιήθηκε σήμερα 7-2-2012 στο κτήριο του Δ.Σ.Α. κοινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών προκειμένου να συζητηθούν όλες οι τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν στο δικηγορικό κλάδο και, πιο συγκεκριμένα, οι προωθούμενες – κατ’ επιταγή της «τρόικας» ως προϋπόθεση για τη συνέχιση της δανειοδότησής μας – νομοθετικές «μεταρρυθμίσεις», οι οποίες καταλήγουν να ισοδυναμούν με πλήρη απαξίωση του δικηγορικού λειτουργήματος.

          Κατά την εν λόγω κοινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η αποχή των δικηγόρων της χώρας από τα καθήκοντά τους την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012.

Πέραν της τεκμηριωμένης θέσης που ήδη έχουμε διατυπώσει επί του σχεδίου νόμου για την δίκαιη δίκη, εκφράζοντας – με νομική επιχειρηματολογία - την αντίθεσή μας, οι Δικηγόροι της Ελλάδος, διατυπώνουμε εκ νέου την αμέριστη θεσμική συμπαράστασή μας στο δοκιμαζόμενο μέσο πολίτη και δηλώνουμε κατηγορηματικά αντίθετοι στην κατάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και κράτους δικαίου, που ισοδυναμεί με την καταστρατήγηση της συνταγματικής τάξης και νομιμότητας.                            

                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ