Μήνυμα Προέδρου

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Τριπόλεως, είναι από τους αρχαιότερους στην Ελλάδα και σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας του έχει συμβάλλει στην ορθή απονομή της Δικαιοσύνης.

Παράλληλα όμως, έχει το βλέμμα του στραμμένο προς το μέλλον, ιδίως τώρα που η πλειονότητα των μελών του είναι νέοι Δικηγόροι, σε ηλικία αλλά κυρίως σε ιδέες και τρόπο σκέψης. Κρίνει λοιπόν, ότι είναι αναγκαία μία νέα μορφή επικοινωνίας, ενημέρωσης και πληροφόρησης των μελών του, όλου του νομικού κόσμου και κυρίως των πολιτών, προσαρμοσμένη και ερειδόμενη στις νέες μορφές τεχνολογίας και επικοινωνίας.

Επιστολή Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Δυνάμει της από 16/09/2022 σύγκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης, αποφασίστηκε η σύνταξη και αποστολή της κάτωθι επιστολής προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Τσιάρα, και η κοινοποίηση αυτής: α) στους Βουλευτές Αρκαδίας, κυρίους Κωνσταντίνο Βλάση (ΝΔ), Γεώργιο Παπαηλίου (ΣΥΡΙΖΑ), Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο (ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ), β) στον Γ.Γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Νίκα, γ) στον Δήμαρχο Τρίπολης, κ. Κωνσταντίνο Τζιούμη και δ) στη Γραμματεία του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης.

Απόφαση Ολομέλειας 10/09/2022 - Διεκδικήσεις Δικηγορικού Σώματος

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία της για τη στάση της Κυβέρνησης έναντι των δικηγόρων, η οποία όχι μόνο δεν στήριξε οικονομικά τον κλάδο και μάλιστα σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία αλλά δεν υλοποίησε ούτε την μνημονιακή της υποχρέωση για την επέκταση της απαλλαγής από ΦΠΑ μέχρι του ποσού των 25.000 ευρώ, την μόνη μνηνομιακή υποχρέωση που δεν έχει εκπληρώσει.

Η Ολομέλεια  επιβεβαίωσε το διεκδικητικό της πλαίσιο, σύμφωνα και με προηγούμενες αποφάσεις της και θα διεκδικήσει ιδίως:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 10/09/2022

ΑΥΤΟΦΩΡΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ  Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κατά τη συνεδρίασή της στην Καβάλα, στις 10.9.2022, με αφορμή συνεχιζόμενα και ολοένα αυξανόμενα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας σε βάρος δικηγόρων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:  

Σελίδες

Σελίδες

Subscribe to Δικηγορικός Σύλλογος Τρίπολης RSS