Είστε εδώ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Μέτρο του λόγου δεν είναι αυτός που ομιλεί, αλλά αυτοί που ακούν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, πιστεύω ότι επιτρέπεται να ακουστούν κάποια πράγματα, που φαίνεται ότι με αφορούν, αλλά τελικά κρίνονται από αυτούς στους οποίους απευθύνονται.

Πριν τρία χρόνια, στην ίδια ακριβώς περίσταση είχα αναφέρει, ότι θεώρησα και θεωρώ ύψιστη τιμή στην ζωή μου την ανάδειξη μου στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ.Τ., θέση που εσείς μου χαρίσατε.

Αν λοιπόν, αυτό ίσχυε τότε μία φορά, που πράγματι ίσχυε και ήταν απόλυτα ειλικρινές, τώρα ισχύει πολλές φορές περισσότερο. Και ο λόγος είναι ότι αυτή τη φορά, την 5η συνεχόμενη, εσείς με προτρέψατε και με παρακινήσατε να θέσω και πάλι υποψηφιότητα.

Η προτροπή αυτή ήταν και είναι ιδιαίτερα τιμητική και συγκινητική για μένα, αφού ήταν τόσο ένθερμη και ειλικρινής, που ξεπέρασε ακόμη και τις καλύτερες προσδοκίες μου. Το ίδιο συγκινητική ήταν και η έμπρακτη έκφραση της εμπιστοσύνης και της αγάπης σας, όπως αναδείχθηκε με τα σημερινά αποτελέσματα.

Από την πρώτη στιγμή της δημοσιοποιήσεως της υποψηφιότητας μου, θεώρησα και χαρακτήρισα αυτή ως ενωτική. Πράγματι, τα προβλήματα και οι προκλήσεις του Δικηγορικού κόσμου τα τελευταία 3-4 χρόνια είναι τόσες πολλές και ταυτόχρονα επελθείσες, ώστε η αποτελεσματική αντιμετώπιση τους απαιτεί γνώση, εμπειρία, αποφασιστικότητα, αλλά πάνω απ'όλα ενότητα και σύμπνοια.

Η ευρεία αποδοχή σας, μεγαλύτερη από κάθε προηγούμενη φορά, παρέχει το σταθερό αυτό θεμέλιο της ενότητας, που είναι απαραίτητο για την προάσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των Δικηγόρων και των πολιτών.

Το 2008 υπήρξε ένα σημαντικός αριθμός λευκών ψηφοδελτίων, που είχαν τη σημειολογία τους, αφού το αισθητήριο του εκλογικού σώματος αν δεν είναι αλάθητο, μάλλον είναι δίκαιο. Έσκυψα το κεφάλι και εργάσθηκα για το καλό του Δ. Σ.Τ. περισσότερο από πριν. Το ίδιο βέβαια θα κάνω και τώρα, αφού αυτή ακριβώς είναι η εντολή που μου δώσατε.

Αισθάνομαι την υποχρέωση να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου για την αμέριστη εμπιστοσύνη και αγάπη που μου δείξατε. Ομοίως, αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του Δ.Σ. για την άψογη συνεργασία τους και την πολύτιμη βοήθεια τους, χωρίς την οποία τίποτε δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί.

Τέλος, επιτρέψτε μου μία πιο προσωπική αναφορά.

Μου δώσατε την ευκαιρία και τη δυνατότητα να εκπροσωπώ τον Σύλλογο μας στο Πανελλήνιο και μάλιστα δύο φορές στη Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων. Μου δώσατε την ευκαιρία να αποκτήσω γνώση, εμπειρία, ωριμότητα και τη δυνατότητα για προσφορά.

Στην πραγματικότητα όλα αυτά τα χρόνια έβγαλα ένα άλλο νέο σχολείο,σχέσεων, καταστάσεων, συγκρούσεων και συμπεριφορών. Θα προσπαθήσω να το εκφράσω με μία μόνο φράση: Με κάνατε καλύτερο άνθρωπο.              

Σας ευχαριστώ.