Είστε εδώ

Συνέντευξη του Προέδρου μας Δημητρίου Κωστόγιαννη για τον νέο Κ.Πολ.Δ.

Για τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ο οποίος πλήττει τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών τόσο κατά τη διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης όσο και στη διαδικασία των πλειστηριασμών ακινήτων μίλησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης κ. Δ. Κωστόγιαννης.

Το «σχέδιο Χαμηλοθώρη», όπως αναφέρει, είναι ένα σχέδιο το οποίο είχαν απορρίψει οι δικηγόροι στο σύνολό τους με δημοψήφισμα.

Με λίγα λόγια, το νομοσχέδιο εισάγει δυσμενής ρυθμίσεις για τους πολίτες έναντι των πιστωτικών ιδρυμάτων σε ό,τι έχει να κάνει με τον πλειστηριασμό.

Το νομοσχέδιο προβλέπει σύγκληση προθεσμιών

Περιορισμό ένδικων μέσων τα οποία έχουν οι οφειλέτες

Δημιουργεί προνόμια υπέρ των τραπεζών, ακόμα και σε βάρος των εργαζομένων

Επίσης θα επιτρέπονται οι πολλαπλές κατασχέσεις κινητών και ακινήτων, κάνοντας έτσι τους οφειλέτες ποιο ευάλωτους απέναντι σε 3-4 τράπεζες

Είναι ένα αντικοινωνικό νομοσχέδιο

Το Συντονιστικό του Δικηγορικού Συλλόγου, θέλοντας να αντιδράσει, απέστειλε αντιπροσωπείαη οποία συναντήθηκε με τον Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσο Κορωνάκη και τους εισηγητές-βουλευτές του κόμματος κατά τη συζήτηση στη Βουλή,  Αντ. Συρίγο και Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη, τον εισηγητή βουλευτή του Ποταμιού  Αλεξ. Χατζηδημητρίου και τον βουλευτή του κόμματος Ιάσ.Φωτήλα.

Ακολούθως, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τα γραφεία του ΠαΣοΚ και είχε συνάντηση με την πρόεδρο του κόμματος Φώφη Γεννηματά, παρουσία του εισηγητή στη Βουλή, Ανδ. Λοβέρδου.

Η αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής επισκέφθηκε εν συνεχεία το Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού Δημ. Τζανακόπουλο, ενώ λίγο αργότερα συναντήθηκε και με τον εισηγητή της ΝΔ στη Βουλή, βουλευτή Νικ. Δένδια.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής διατύπωσαν προς όλους τους συνομιλητές τους το καθολικό αίτημα των Δικηγορικού Σώματος για απόσυρση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Οι δικηγορικοί σύλλογοι κάνουν μεγάλες προσπάθειες να επιφέρουν τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο, είπε κλείνοντας ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης.

video https://www.youtube.com/watch?v=NkRmBcKchrU

πηγή    arcadia portal