Είστε εδώ

Διαγωνισμός Νέων Δικηγόρων

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό υποψηφίων Δικηγόρων:

Α. Ο διαγωνισμός για λήψη της άδειας του Δικηγόρου προκηρύσσεται σύμφωνα με το νόμο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης 2 φορές το χρόνο. Ο πρώτος διαγωνισμός προκηρύσσεται συνήθως για 31 Μαρτίου και ο δεύτερος για 30 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Η δημοσίευση της προκήρυξης του διαγωνισμού γίνεται συνήθως μέσα στο πρώτο 10ήμερο του αντίστοιχου μήνα (Μαρτίου – Σεπτεμβρίου) και ανακοινώνεται από τις εφημερίδες και μέσα μαζικής ενημέρωσης (τηλεόραση – ραδιόφωνα).

Αμέσως μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης του διαγωνισμού (α’ 10ήμερο Μαρτίου – Σεπτεμβρίου) αρχίζει η υποβολή των δικαιολογητικών στο Δικηγορικό Σύλλογο Tρίπολης, για τη χορήγηση του πιστοποιητικού άσκησης, που συμπεριλαμβάνεται στα δικαιολογητικά, που πρέπει να υποβληθούν στο Εφετείο.

Η υποβολή των δικαιολογητικών στο Εφετείο λήγει μία ημέρα πριν από την ημερομηνία της προκήρυξης του διαγωνισμού (περίπου 30 Μαρτίου ή 29 Σεπτεμβρίου, αντίστοιχα).

Στις 31 Μαρτίου ή 30 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα για την κάθε εξεταστική περίοδο συνεδριάζει η Εξεταστική Επιτροπή στο Εφετείο και ανακοινώνει το πρόγραμμα των γραπτών εξετάσεων.

Μετά τις γραπτές εξετάσεις και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στο Εφετείο η Εξεταστική Επιτροπή ανακοινώνει το πρόγραμμα των προφορικών εξετάσεων.

.